Maison de la participation

Er wordt veel gepraat over zero afval, maar kunnen we leven zonder afval te produceren? Moeilijk, maar elke stap in de goede richting is goed voor onze planeet. Hoe talrijker we zijn, hoe groter de impact.

In juni 2018 is een groep inwoners er met ons aan begonnen. Tijdens de eerste samenkomst werd er bekeken wat iedereen al doet om minder afval te produceren en werd bepaald wat iedereen tijdens de zomer zou doen. Sylvie Droulans (zerocarabistouille.be) stond hen bij met raad en daad. In september kwamen we terug samen voor een stand van zaken en bekeken we ook de moeilijkheden. Tijdens workshops werden er zelf wasmiddel, tawashis (sponsen op basis van herbruikte kousen) en bees wrap (alternatief voor cellofaan of aluminiumfolie) gemaakt.

Geïnteresseerd of nieuwsgierig? Kom op 26 november om 18u30 naar het Participatiehuis. Je krijgt er allerlei nuttige tips. Ook Sylvie Droulans zal er zijn met raad en nieuwe praktische workshops. Opgelet: deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Noteer volgende data in je agenda:
17 november: “Zero afval”-beurs bij Leefmilieu Brussel
26 november: Particip’Café Zero Afval in het Participatiehuis. Inschrijven via participatie anderlecht.brussels of 02 555 22 70/75

Volgende documenten kunnen je helpen:
Tabel van Zero Afval acties
Adresjes in Anderlecht
  • Doelstelling Zero Afval
  • Europese Week van de Lokale Democratie
  • Projectoproep Burgerprojecten Circulaire economie