Maison de la participation

Zero afval, u heeft er vast en zeker van gehoord. Maar wat is dit precies? Kunnen we echt minder afval produceren? Laat het ons als een doel beschouwen, een horizon die we moeten bereiken. Het belangrijkste is eraan beginnen. Als we erover nadenken, kan iedereen minder afval verbruiken, bijvoorbeeld door onze waterfles te vervangen door een karaf en herbruikbare zakken te verkiezen boven plastic zakjes. We gaan steeds verder en onze vuilnisbak raakt steeds minder vol.

Spreekt dit u wel aan, maar weet u niet waar te beginnen? Het Participatiehuis stelt u voor om een groepje te vormen met inwoners die hierover willen samenwerken. Op 21 juni staat een eerste ontmoeting op het programma. Sylvie Droulans, auteur van de succesvolle blog “Zéro Carabistouille” en het boek “Le Zéro Déchet sans complexes”, vertelt over haar ervaring en geeft enkele tips om onbevreesd van start te gaan. Iedereen werkt tijdens de zomer op eigen tempo en in september komt de groep opnieuw samen om hun ervaringen te delen en na te denken over het vervolg.

Geïnteresseerd?
Opgelet: beperkt aantal plaatsen.

Eerste ontmoeting op donderdag 21 juni om 18u30 in het Participatiehuis, Wayezstraat 94.

Info en inschrijvingen: participatie anderlecht.brussels of 02 555 22 70

Dit Particip’Café wordt voorgesteld in het kader van het project “De netheid in het historische centrum van de gemeente verbeteren: Wayezwijk” gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Net Brussel en Fost Plus.

  • Hoe krijgen we meer natuur in Kuregem-Bara?
  • Hoe krijgen we meer natuur in Kuregem-Bara?
  • "Een nieuwe toekomst voor het Biestebroekdok" - Het BBP werd aangepast en aangevuld!
  • "Zinnedigue"
  • 10 jaar Participatiehuis