Thema : Lokale democratie: vertrouwen opbouwen

Donderdag 8 oktober

Nieuwe opdrachten van het Participatiehuis en coaching burgerprojecten
om 18u30 - Participatiehuis, Wayezstraat 94

Het Participatiehuis biedt ondersteuning aan wijkcomités en burgers die betrokken zijn bij hun buurt of bij de gemeente. Kom en ontdek de missies die op een participatieve manier zijn herwerkt en ontdek hoe het huis een partner kan worden in uw burgerinitiatief.

U heeft een project voor uw buurt en u kan wat financiële hulp gebruiken? Dan is de projectoproep Burgerprojecten iets voor u. Deze avond is ook een gelegenheid om voormalige laureaten te ontmoeten die u kunnen helpen bij het samenstellen van uw dossier.

Gratis
Info en inschrijvingen: participatie anderlecht.brussels en 02 555 22 71

Dinsdag 13 oktober

Workshop burgerparticipatie: "Hoe kan isolatie worden voorkomen en bestreden in de huidige gezondheidscontext?"
om 18u30 - Participatiehuis, Wayezstraat 94

Een avond, een thema, burgers, uitwisselingen: neem deel aan een collectieve denkoefening over dit actuele onderwerp!

We hebben allemaal sociale banden en steun nodig om ons gezond en tevreden te voelen. We ervaren tijdens deze pandemie in verschillende mate een sociaal isolement. Deze workshop van de christelijke mutualiteit stelt de deelnemers voor om te experimenteren met collectieve intelligentie over het thema gemeenschapsgezondheid om deelnemers bewust te maken van het belang van hun ervaringen op het gebied van de gezondheid en hun vermogen om oplossingen te vinden.

Gratis
Info en inschrijvingen: infor.sante.bxl mc.be

Donderdag 15 oktober

Animatie « Waar stopt mijn intimiteit? »

Zoals elk jaar, werkt het Participatiehuis tijdens de EWLD samen met vzw Cultures et Santé om animatie aan te bieden aan leerlingen die alfabetiseringslessen volgen. Dit jaar ligt de nadruk op intimiteit en huisvesting. Hoe is mijn woning en de intimiteit tussen de verschillende bewoners georganiseerd? Wanneer beginnen gasten te storen? Waar eindigt mijn privacy buiten het huis (terras, tuin, voetpad...)? Hoe veranderen deze percepties tussen mensen, culturen en in de loop van de tijd?

Zaterdag 17 oktober

Mobility Visit
van 10u tot 12u30 - Sint-Guidoplein

Je voertuig valt onder de regels van de lage-emissiezone en je wil de alternatieven ontdekken in Brussel? Neem gratis deel aan het Mobility Visit, zodat je je leefomgeving, gemeente en gewest opnieuw eigen kunt maken.

Op zaterdag 17 oktober van 10u tot 12u30 kan je een voormiddag lang alle aanwezige vervoersmiddelen, zoals steps en elektrische fietsen, S-treinen, de vervoersmiddelen van de MIVB, deelauto’s, taxidiensten en begeleidende oplossingen voor personen met een beperkte mobiliteit testen in de Sint-Guidowijk. Dankzij gespecialiseerde navigatie-applicaties leert u deze verschillende diensten combineren.

Gratis
Inschrijvingen: https://maestromobile.typeform.com/to/y5AAZQiX

Zaterdag 17 oktober

Animatie over lokale Democratie

In het kader van Place aux Enfants, nodigt het Participatiehuis kinderen uit om over democratie te praten. Na hun ervaring met de leerlingenraad op school, zullen we de banden met de lokale democratie aanhalen en nagaan hoe de gemeente waarin ze wonen, precies werkt.


Alle activiteiten worden georganiseerd in overeenstemming met de geldende gezondheidsregels, dus we vragen u zich te registreren als u wilt deelnemen aan een van de activiteiten.
  • EWLD 2021
  • EWLD 2020
  • EWLD 2019
  • Programma 2018
  • Programma 2017