Maison de la participation

Thema : Solidariteit als middel tegen de crisis

Maandag 12 oktober : Officiële openingsceremonie in Schaarbeek

Gezamenlijke openingsceremonie van de week voor de 19 Brusselse gemeenten.

Dinsdag 13 oktober : Inhuldiging van de sociale kruidenier van Filet, vzw.

Om 14u in het sociaal centrum "Duivenmelkers", in het park achter de Duivenmelkersstraat. Doe mee aan onze actie! Hoe meer onbederfbare levensmiddelen we inzamelen tegen vrijdag 16 oktober, hoe hoger we de temperatuur van de Anderlechtse solidariteit kunnen laten stijgen.

Donderdag 15 oktober : Conferentie over zware schuldenlast met het OIVO

19u - "Maison de la Laïcité", Veeweidestraat 38 Conferentie georganiseerd door "Les Amis de la Morale Laïque", in samenwerking met het FDML.

Vrijdag 16 oktober : Solidariteitsforum

Polyvalente zaal Curohall en gebouwen van vzw Beeldenstorm, Bergensesteenweg 145 Van 13u tot 19u: Stands van verenigingen en gemeentediensten, ruimte voor de stem van de burger, snacks Om 14u en om 16u: 2 workshops Huisvesting en energie: debat met specialisten over huisvesting, isolatie en energiebesparing. De solidaire burger: rondetafelconferenties met vertegenwoordigers van 4 solidariteitsinitiatieven waarin de burgers een actieve rol hebben (het lokale uitwisselingssysteem, de gezamenlijke spaarprojecten in Kuregem, de gemeenschappelijke tuin van de Luizenmolen en een solidaire aankoopgroep) 19u: Officieel slot van het forum door de burgemeester, gevolgd door een receptie met muzikale animatie

"Les Menus Plaisirs du Roy" Waar: Molièrezaal, d’Aumalestraat 2 20u: spektakel, aangeboden door de cultuurdienst. Inlichtingen en inschrijvingen gratis via 02/526.83.33

Zaterdag 17 oktober : "Place aux enfants"

Van maandag tot vrijdag: tentoonstelling van de kunstwerken rond het thema solidariteit

Waar: Participatiehuis, Wayezstraat 94 Van 8u30 tot 14u kan je de werken van de plaatselijke verenigingen komen bewonderen en stemmen op jouw favoriet.

  • EWLD 2020
  • EWLD 2019
  • Programma 2018
  • Programma 2017
  • Fotowedstrijd