De laureaten van de Wijkenveloppen 2010 zijn :

Wijkcomité Chrysalide – Kuregem in bloei : de wijk voorzien van groen via een 15-tal bloembakken tegen de gevels.

L’Union des Femmes Libres pour l’Egalité des Droits asbl – Zitten en praten... : een bank / bloembak door het publiek van UFLED laten maken, met de hulp van een vakman. Ook parasols, een tafel en stoelen kopen om de buren te laten genieten van gezellige momenten wanneer het mooi weer is.

Groep Intro vzw – Street(sm)art : het verzameld afval in de wijk en in de voortuintjes van de huizen hergebruiken om tuinornamenten van te maken, decoraties voor op de vensterbanken en de ornamenten proberen te combineren met planten dat er langs kan groeien. Foto / Filmproject doen over ’the making of’ van dit project.

Couleurs Jeunes asbl – Collectieve tuinen van Luizenmolen : inrichting van een onthaalsruimte voor groepen en bezoekers, die gebruikt zal worden als feest-, ontmoetings- en uitwisselingsruimte. Opbouwen van een nieuwe broeikas en afwerking van het droog toilet. Aanmaak van didactische borden om de bezoekers te informeren over de verschillende zones van de tuin.

Wijkcomité Conci-Fleurs – Conci-duurzaam : wijk voorzien van groen via de verfraaiing van de privé gevels, publieke ruimte voorzien van groen en het planten van kruipstruiken. Aankoop van materiaal om die groene ruimtes te onderhouden.

Cosmos vzw – Naaiatelier : naaiatelier voor vrouwen teneinde hen te leren om een naaimachine te gebruiken, patronen te tekenen, kledij te maken of te herstellen.

4 klassen van het hoger middelbaar onderwijs van het IMMI te Anderlecht – 25 spreuken om over na te denken : Een filosofische tuin oprichten zoals in het Erasmushuis maar in een achtergestelde wijk door het graveren in plastieken plaatjes van spreuken die door de leerlingen worden gekozen en die tot nadenken stemmen of die grappig zijn. Deze plaatjes worden opgehangen in het park vóór de school.

Broekwijkcomité – Oprichten van een ontspanningsruimte : Het terrein verder aanleggen om er een ontmoetingsruimte van te maken tvv de mensen in de wijk.

D’Broej vzw – Veiligheid en renovatie van het sportterrein door de jongeren : heraanleg van het voetbalterrein dat zich tussen de gebouwen bevindt door de jongeren van de wijk. Dit terrein wordt gebruikt voor het geven van voetbaltrainingen door de vzw en is tevens beschikbaar voor eenieder.

Samenlevingsopbouw Brussel vzw – Naaiatelier : Aankoop van materiaal om de kwaliteit van het naaiatelier te verbeteren dewelke vorig jaar van start is gegaan. Dit werd opgericht op aanvraag van de bewoners die behoefte hadden naar activiteiten voor volwassenen in de wijk. Het is een ontmoetingsplaats voor personen die alleenstaand zijn. Het naaiatelier telt 2 groepen van 15 personen.

Walalou vzw – Groen maken van de Otletstraat ! Dat wordt gevierd ! : Groen maken van de Otletstraat op aanvraag van de bewoners en aankoop van materiaal voor de wijkfeesten die verschillende keren per jaar worden georganiseerd.

Renaissance Lemmens vzw – Logistieke versterking van het comité Renaissance Lemmens : Aankoop van informaticamateriaal en projectiemateriaal bestemd voor het toekomstig lokaal van de vzw. De animator zal zich bijgevolg kunnen vestigen in het hart van de wijk en het wijkcomité zal kunnen genieten van een betere installatie om vergaderingen en andere projekten te organiseren.

Infor-femmes vzw – Tuin der Slachthuizen : Zichtbaarheid geven aan de Tuin van de Slachthuizen en de bewoners van de wijk bewust maken aangande dit project. Het doel is om een groene ruimte te hebben op het terrein van Abatan en iedereen laten deelnemen aan de evolutie van zijn wijk.

Wijkcomité Aurore – Informatiekiosk : Plaatsen van een informatiekiosk op een doorgang plaats.

Wijkcomité Îlot-Scheut-eiland – Groen-Scheut-Vert : Zieke bomen verwijderen en deze vervangen door betonnen bloembakken. Deze bakken zullen geverfd worden in het geel om goed zichtbaar te zijn en om de buurt kleurrijker te maken. De naam van de wijk zal op de bloembakken worden geschreven en tijdens de inhuldiging zullen de kinderen van de wijk de mogelijkheid krijgen om met hun geverfde handen een afdruk te zetten op de bloembakken.
  • Duurzame Wijkenveloppes 2012
  • Duurzame Wijkenveloppes 2013
  • Wijkenveloppen 2006
  • Wijkenveloppen 2007
  • Wijkenveloppen 2008