We vertreken aan het Gemeenteplein in Molenbeek voor een parcours van 3km richting Anderlecht, langs 4 gemeenschappelijke moestuinen :
 de moestuin van het sociaal restaurant ’Les uns et les autres’ (Graaf van Vlaanderenstraat 13 - Molenbeek)
 de gedeelde tuin van de Finstraat (Finstraat 34-38 - Molenbeek)
 "le Jardin des Abattoirs" (Ropsy-Chaudronstraat 18 - Anderlecht)
 de kwekerij en moestuin Vert d’Iris (Dauwstraat 14A - Anderlecht) met de delname van Walalou en UFLED die bakken huren in de kwekerij.

Bij aankomst, in de lokalen van vzw La Rosée, zullen de Anderlechtse compostmeesters en de mensen van vzw Pomona’s u goeie raad en tips geven. Een gelegenheid voor iedereen om meer te leren over fruit- en groenteteelt en composteren in de stad, maar ook om vaak onbekende plekjes natuur te ontdekken. Deze wandeling wordt u aangeboden in samenwerking met de Participatiecel van de gemeente Molenbeek.

Afspraak om 8u30 aan sociaal restaurant “Les uns et les autres”, Graaf van Vlaanderenstraat 13 in Molenbeek, voor een ontbijt. De wandeling eindigt rond 12u30 in de kwekerij van Éco-Innovation in de Dauwstraat in Anderlecht met een snack.

Inschrijven (gratis en verplicht) bij het Participatiehuis.

Deze activiteit is voorgesteld in het kader van de Europese Week van de Lokale Democratie. Om het volledig programma te raadplegen, click hier.

  • AUTOLOZE ZONDAG
  • Activiteiten voor kinderen op het Participatiehuis
  • Agenda 21 - Algemeen forum van de 2de fase “Doelen en actiepistes”
  • Agenda 21 - Burgerworkshop "Duurzame Gemeente"
  • Agenda 21 - Burgerworkshop "Duurzame Gemeente"