Elke dag eten wij. Wij doen boodschappen. Meestal in de supermarkt. En kopen verse producten omdat die beter zijn en gewoon voor het grijpen liggen. Hoe langer hoe meer verliezen we de seizoenen uit het oog en eten we, zonder daarbij stil te staan in de zomer kiwi’s uit Nieuw-Zeeland, aardbeien uit Israël, kersen uit Argentinië. Met Kerst verorberen we bosbessen uit Chili, die zomaar
eventjes overgevlogen werden. En dan zijn er ook nog de aardappelen uit Israël en de uien uit Tasmanië of Brazilië. Deze verse voedingsmiddelen hebben soms een wereldreis achter de rug voordat ze in ons bord belanden. Hier hangt natuurlijk een ecologisch prijskaartje aan in termen van uitstoot van broeikasgassen, die tot nu, nooit in de prijs van de vruchten of groenten doorberekend werden.

Pierre Ozer (klimatoloog, Doctor in Geografische wetenschappen aan de Universiteit van Luik) zal het over onze eetgewoonten en hun impact op het leefmilieu hebben.

Conferentie-debat georganiseerd in meedewerking met ’Nature et Progrès Bruxelles’

Inschrijving gewenst.

  • « Incontournables, les substances chimiques dans nos maisons ? », over de aanwezigheid van chemische producten in huis.
  • “Hoe werd vlees eten een gewoonte ?”
  • “Permacultuur”
  • AWSA-Be vecht voor gelijkheid !
  • Betaal 20 % minder voor je energie