Sinds de herfst van 2012 beschikt de gemeente Anderlecht over een actieplan Agenda 21. Dit plan dient om voor meer duurzaamheid te zorgen binnen de gemeenteadministratie en op het Anderlechtse grondgebied. Van januari tot maart 2014 maakte de gemeente een interne tussentijdse evaluatie op om te bekijken wat gerealiseerd werd en welke problemen zich hebben voorgedaan. Dit gaf ons de kans om na te gaan wat er in 2014 kan worden verbeterd.

De gemeente Anderlecht organiseert een forum om de belangrijkste resultaten
van deze tussentijdse evaluatie voor te stellen en voorstellen van burgers in te zamelen om de 63 geplande acties te verbeteren.

Wil u meer te weten komen over het lokale duurzaamheidsbeleid en wil u uw mening hierover geven ? Kom dan om 15u30 naar het Participatiehuis (Wayezstraat 94). Het aantal plaatsen is beperkt, dus gelieve uw aanwezigheid te bevestigen.

Vooraf : ontdekkingsparcours van 13u tot 15u

Met een fietstocht kunt u de realisaties van Agenda 21 ontdekken. Op het programma : tocht langs een deel van de eerste gemeentelijke fietsroute, bezoek aan de natuurtuin van het Groen en Blauw Huis en een bezoek aan de gemeenschappelijke composthoop en moestuin in de duurzame Scheutwijk.

Vertrek en aankomst op het Verzetsplein. De fietstocht bedraagt 12km en fietsen zijn beschikbaar op aanvraag.

Reserveren is verplicht vóór 23 april bij het Participatiehuis :
02 555 22 70
participatie anderlecht.irisnet.be

  • AUTOLOZE ZONDAG
  • Activiteiten voor kinderen op het Participatiehuis
  • Agenda 21 - Algemeen forum van de 2de fase “Doelen en actiepistes”
  • Agenda 21 - Burgerworkshop "Duurzame Gemeente"
  • Agenda 21 - Burgerworkshop "Duurzame Gemeente"