De Autoloze Zondag valt dit jaar op 21 september en is intussen uitgegroeid tot een niet te missen evenement dat plaatsvindt tijdens de Week van de Mobiliteit. Van 9u tot 19u is heel Brussel verkeersvrij en kunt u lustig rondrijden met de fiets of de step, rolschaatsen, enz.

De gemeente steunt de Autoloze Zondag en voorziet opnieuw de operatie "Straatanimatie".

Dit evenement dient om mensen aan te moedigen om sneller te kiezen voor alternatieve en duurzame vervoersmiddelen, zoals de trein, de fiets, de bus, enz. De operatie "Straatanimatie" geeft inwoners de kans om zich de straat eigen te maken en buren te ontmoeten om samen te werken aan een buurtproject dat voorrang geeft aan milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Organiseer gerust een concert, een barbecue of andere leuke activiteiten en laat uw verbeelding de vrije loop.

U kunt bij de gemeente terecht voor logistieke steun. Om veilig van de animatie te kunnen genieten, kunt u vragen om uw straat verkeersvrij te maken en/of een parkeerverbod aanvragen. Verder wordt ook barbecuemateriaal ter beschikking gesteld (wij nemen het vervoer voor onze rekening).

Indien u geïnteresseerd bent, kunt u onderstaand formulier invullen en dit voor 8 augustus aan de Gemeentewijzer bezorgen (Wayezstraat 94 - gemeentewijzer anderlecht.irisnet.be - 02 555 22 75 – 02 555 22 70).

De hele dag zijn fietsen, skateboards, rolschaatsen of ander alternatieve vervoersmiddelen baas.

We hopen te mogen rekenen op uw medewerking.

  • AUTOLOZE ZONDAG
  • Activiteiten voor kinderen op het Participatiehuis
  • Agenda 21 - Algemeen forum van de 2de fase “Doelen en actiepistes”
  • Agenda 21 - Burgerworkshop "Duurzame Gemeente"
  • Agenda 21 - Burgerworkshop "Duurzame Gemeente"