Het Participatiehuis en de sensibilisatiecel van de dienst Openbare Reiniging slaan de handen in elkaar om de campagne Onze gemeente, ons NET-werk ! te promoten in de verschillende Anderlechtse wijken. De wijkcomités die zin hebben om een actie rond de openbare netheid te organiseren in hun buurt, kunnen zich inschrijven door het document onderaan te downloaden en in te vullen.

Agenda van de wijkacties

24 maart : Grondelswijk

Schoonmaak van het park met de kinderen van de huiswerkschool.

27 maart : Grondelswijk

Comité “Bout du Monde” en “Groupe des voisins” nodigen u uit voor de grote lenteschoonmaak. Afspraak om 13.30 uur voor het lokaal van de Sociale Cohesie, nr. 59.

8 mei : Verzoening

Afspraak om 9 uur op de speelplaats van basisschool Les Marronniers. Na koffie en croissants, steken de inwoners de handen uit de mouwen om de Verzoeningsstraat te vegen en schoon te maken. Samen met de school P6/13 organiseert het Comité uit de Verzoeningsstraat een grote tekenwedstrijd om kinderen, ouders en inwoners te sensibiliseren voor de netheid in hun wijk. De tekeningen worden de dag zelf tentoongesteld. Om 10.30 u, na de schoonmaakactie, volgt de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd.

9 juni : Busselenberg

De comités van de Busselenbergwijk vzw en de vrienden van Busselenberg sluiten de rangen voor een netter park. Indien u in de wijk woont of ook graag vertoeft in het park, kom ons dan een handje helpen. Afspraak om 13.30 uur om het park klaar te maken voor de zomer !

26 juni : Vijverpark en Frans Halsstraat

De comités van de Vijverwijk en de Frans Halsstraat nodigen u uit voor een feestelijke namiddag. Afspraak om 13.30 uur voor een grote parade door de straten van de wijk. De hondenbrigade verwelkomt u in het Vijverpark om 16 uur en geeft demonstraties hondendressuur. Ze zullen u ook uitleggen hoe u het behendigheidsparcours achteraan het park moet gebruiken. Er zullen hondenpoepzakjes worden uitgedeeld en de hondeneigenaars zullen kunnen genieten van een promotieactie bij Brico. Tot slot nodigen de wijkcomités u uit voor een heerlijke barbecue vanaf 18 uur. Breng uw eten en drank mee, de houtskolen wachten vol ongeduld op uw vlees !

De openbare netheid belangt iedereen aan. Breng een bezoek aan de website Anderlecht Net en leer wat je zelf kan doen om je steentje bij te dragen.